torsdag 10. april 2008

Vårferie i Bordeaux 11.-16.04.08

11.04 – 16.04 2008

Hei alle sammen! J

Nå er vi vel alle klare for vårferie, og vi forlater Bayeux fredag 11. april kl 15.45, bortsett fra Vilde, Lindis, Andrea, Maria og Elisabeth som ankommer Bordeaux på lørdag.

Vi som reiser fredag ankommer Bordeaux kl 22.25, og installerer oss på hotellet, som ligger like ved togstasjonen:
ARCANTIS HOTEL LE FAISAN (28 rue Charles Domerq, tlf: 0556915452). Dere vil ligge på to- og tremannsrom. Mia, Sofie og Nina, Kaja, Victoria og Hanna, Camilla og Rebecca, Eirin, Maja og Hedda, Maria og Lindis, Elisabeth, Vilde og Andrea
Program:

· Lørdag:
Sightseeing enten sammen eller på egen hånd, (vi har ikke fått bestilt noe i skrivende stund). Vi møtes i frokostsalen kl. 0900.
Ettermiddag på egen hånd.
Vi møtes i resepsjonen på hotellet lørdag kveld, ca kl 18.30, for å reise i følge til Théâtre La Lucarne, som ligger i området som heter St. Michel (49 rue Carpenteyre). Her må vi være senest kl 20 for å hente billettene som er reservert til forestillingen ”Les farces du jeune Molière”, som begynner kl 20.30. Etter forestillingen finner vi et ”quartier sympa” for å ta en pizza.

· Søndag:
Vi møtes i resepsjonen kl. 09.15 for avreise til Musée de l’Art contemporain
(http://www.evene.fr/culture/lieux/capc-musee-d-art-contemporain-de-bordeaux-152.phpCapc) Her står en brunch på menyen kl 12. Vi bruker resten av ettermiddagen i Bordeaux’ mange muséer, der vi kan foreslå blant annet:

Vinorama - opprinnelsen og historien til Bordeaux' mest kjente vin(er).
Cap Sciences - musée scientifique.
Casa de Goya - Francisco Goya, ”den moderne kunstens Far” levde de siste fire årene av sitt liv i eksil i Bordeaux.
Musée d'Aquitaine - om Aquitaine-regionen fra førhistorisk tid frem til idag.
Centre National Jean Moulin - dedikert til fransk motstandsbevegelse under 2. verdenskrig og da spesielt Jean Moulin.
Musée des Beaux Arts - i hovedsak europeisk kunst fra XVIIème siècle.

Som et siste kulturelt innslag på denne berikende søndagen spiser vi en god middag og
koser oss med en bra, fransk på kino.

· Mandag:
Har vi ikke hatt felles sightseeing lørdag formiddag, gjør vi dette fra morgenen i dag.et Etter sightseeing og lunsj drar vi mot havet og Dunes de Pyla, og krysser fingrene for fint vær. Tilbake i Bordeaux får dere litt tid på egenhånd om ettermiddagen, før vi møtes til middag på kvelden, kl 20 i resepsjonen.

· Tirsdag:
Vi kan ikke feriere i Bordeaux uten å ha besøkt et tradisjonelt château de vin!! Kl. 0845 møtes vi i hotellresepsjonen, og tar trikken mot Pessac. Dere må da ha spist frokost! I Pessac skal vi besøke Château Pape Clement (www.pape-clement.com), som eies av Monsieur Bernard Magrez. Her får vi en fin omvisning og forhåpentligvis en dégustationJ Trikken går ganske ofte, men den tar mellom 30 og 40 minutter, i tillegg må vi beregne en liten spasertur, siden nærmeste trikkestopp ligger 1,5 km unna Pape Clement. På ettermiddagen har dere fri, men vi møtes på nytt i resepsjonen kl. 19.00, for en felles avslutning for Nina som reiser hjem den 20. april.

· Onsdag:
Toget går før sola står opp, kl 06.27, og vi spiser frokost på toget. Victoria blir igjen i Bordeaux, så hun kan sove lenge. Vi andre ankommer Paris kl. 09.30. For de som skal videre til Bayeux, går toget fra St. Lazare kl. 12.25, med ankomst Bayeux kl. 14.26. Da er vi alle forhåpentligvis glade og fornøyde, og klare for enda en uke ferie, om det blir i Bayeux, Norge, Syden eller ailleurs!Anbefaler alle å ta med godt humør, klær til all slags vær, fotoapparat og mobiltelefon. Det kan være greit å investere i et kart over byen/regionen (noe som man kanskje får gratis på hotellet??) Aldri gå alene, minst to sammen på dagtid og minimum tre på kvelden. Ta vare på hverandre og pass på vesker og verdisaker. Sist, men ikke minst: misbruk av alkohol er forbudt!
GOD TURJ
Hilsen Nina og Astrid

Ingen kommentarer: