torsdag 29. oktober 2009

Paristur, 23.-28.oktober 2009

Det var en forventingsfull og svært godt forberedt gjeng med 2nd'er som satte kursen mot Frankrikes hovedstad fredag 23.oktober. Jentene hadde pakket etter lister og surfet nettet etter gode shopping spots, mens seksjonsleder hadde utarbeidet et variert spennende program med gode kulturelle innslag.
Etter litt startproblemer, pga tunggrodd fransk billettsystem på stasjonen i Bayeux, rakk vi toget med et nødskrik. Men alt ordner seg for snille piker, så resten av turen gikk på skinner!
Første kvelden geleidet kart-og metroansvarlig, Rannei, oss presist og sikkert til Montmartre, hvor vi spiste middag med guttene fra Rouen, så på folkelivet og nøt den fantastiske utsikten fra denne høyden over Paris.
Lørdagen gikk vi godt og vel 10km, vi startet i Rue Mouffetard, så besteg vi kuppelen i Panthéon og fikk nyte utsikten over byen, samt sjekket ut Foucaults pendel. Turen gikk videre gjennom Latinerkvartalet via Seinen til Louvre og opp hele Champs Élycées. På kvelden spiste vi middag utenfor turistløypen, ved Place de la République.
Søndagen startet vi med messe i selveste Notre Dame, det var visst ikke bare vi som hadde den idéen, men det var en stemningsfull opplevelse til tross. Resten av dagen gikk med til å besøke Trocadero og til å nyte en fantastisk solnedgang fra toppen av Eiffel-tårnet. På kvelden pyntet vi oss opp og spiste en deilig tre-retters på Seinen, mens Paris by night passerte i rolig fart utenfor båtvinduet.
Mandag besøkte vi Place de Vosges i Marais og den kjente kirkegården Père Lachaise. På kvelden så vi skuespillet, La Cantarice Chauve (Ionesco), som går for det 53. året på rad på Théâtre de la Huchettes.
Tirsdag dro vi ut til Versailles, og nøt slottet og hagen i nydelig høstvær og -farger. På kvelden entret vi den ærverdige Garnier operaen for å se balletten, Joyeux.
Tiden går fort når man har det gøy og plutselig var onsdagen der. Dagen startet på musée d'Orsay og deretter ble siste finpuss på shoppingen foretatt, før toget til Bayeux hadde avgang på ettermiddagen.
Tusen takk for en strålende tur jenter og fortsatt god ferie!

Ingen kommentarer: