onsdag 10. november 2010

Paris

Fredag 22. oktober dro secondene på ferie til Paris. Vi tok toget fra Bayeux på ettermiddagen, men toget brukte kjempelang tid mellom Bayeux og Caen, så vi kom ganske sent fram til Paris. Da var det godt at hotellet la rett over gaten fra togstasjonen, St. Lazare. På kvelden spiste vi middag på en restaurant like ved hotellet.

Lørdag morgen startet med en deilig frokost på Starbuck's.


Etter frokost dro vi til Eiffeltårnet. Ingvild var kart- og metroansvarlig på lørdagen, så hun sørget for at vi kom fram alle sammen.

Alle jentene måtte holde et foredrag på fransk ved et av monumentene vi besøkte i løpet av turen. Her holder Silje foredaget sitt om Eiffeltårnet.


Det var stas å komme opp i tårnet (etter x antall trappetrinn), selv om været ikke akkurat var noe å skryte av.


Vi besøkte utstillingen til Pia Myrvoll lørdag ettermiddag. Det var også en annen kunstutstilling like i nærheten. Siden det var gratis inngang, bestemte vi oss for å se den også. Der var det utstillere fra flere land (også Norge) med moderne kunstinnstallasjoner. Det endte med at vi ble der veldig lenge, like mye på grunn av at det var interessant, som på grunn av det forferdelige regnværet... På kvelden spiste vi middag på en koselig restaurant som het Le Colimacon.

Søndag var vi på messe i Notre-Dame. Da vi kom ut fra katedralen møtte vi gutta fra Rouen. Etterpå vandret vi litt rundt på Ile de la Cité og Ile de Saint Louis og spiste visstnok verdens beste iskrem!

Kart- og metroansvarlige Tyra tok oss så med til Montmartre hvor vi besøkte Sacré-Coeur. Her holdt Kaja sitt foredrag om historien til Montmartre og basilikaen Sacré-Coeur.


På kvelden tok vi en båttur langs Seinen. Vi spiste middag ombord i båten, Capitaine Fracasse.


De vakre jentene!


Mandag var vi på guidet sykkeltur i Paris sentrum sammen med jentene fra Lyon og gutta fra Rouen. Været var nydelig og vi koste oss veldig. Vi fikk sett masse av Paris!


Hele gjengen samlet!
Mandag kveld var hele gjengen på Théâtre de la Huchette, hvor vi så "La Cantatrice Chauve" av Ionesco. Etterpå spiste vi middag sammen på en restaurant som heter Auberge Notre Dame, som ligger ved Seinen.
Tirsdag dro vi til Versailles med jentene fra Lyon. Ingvild fortalte oss om Versailles og Marie-Antoinette. På kvelden var det klassisk konsert i Sainte Chapelle.
Onsdag var det Louvre som sto på programmet. Hovedattraksjonen var selvfølgelig "Mona Lisa", men det var nok av andre kunstverk å beundre! Tyra holdt her sitt foredrag om Louvre og Mona Lisa. Marthe holdt også sitt foredrag om Napoleon og Triumfbuen.
Klokken 15:10 gikk toget tilbake til Bayeux. En sliten, men fornøyd gjeng var klare for høstferie hos vertsfamiliene.

Tusen takk for en kjempeflott tur!

Ingen kommentarer: