tirsdag 7. februar 2012

Lucia
Fredag 9. desember var det igjen duket for et av årets store høydepunkt i norskseksjonen, nemlig Lucia-feiring. Elevene hadde øvd hver uke siden skolestart i september for å gi vertsfamilier, lærere, venner og andre som er tilknyttet norskseksjonen en smakebit på norsk kultur. Selve forestillingen, hvor jentene hadde forberedt norsk musikk og dans, ble holdt i "salle polyvalente", auditoriet på skolen. I år hadde vi også besøk av Brynjar fra Voss, som akkompagnerte dansen på hardingfele, og av Jesper, broren til Maren, som akkompagnerte flere av sangene på gitar. Etter konserten var det luciatog over skoleplassen og bort i kantina der det var gløgg, smørbrød og kaker for de vel 110 inviterte gjestene.
Det viser seg at mange av jentene i seksjonen har skjulte musikalske talenter, og alle gjorde en strålende innsats både i forkant av lucia, og ikke minst under selve forestillingen. Publikum var også tydelig både imponerte og rørt over den flotte sangen, og det vanket lovord i lang tid etterpå!
I samarbeid med "Amis de la section norvégienne" arrangerte vi i år ekstrakonsert på lørdag. På den måten fikk enda flere Bayeusains oppleve norsk sang og dans med bunadskledde jenter.
Etter en så vellykket luciafeiring gleder vi oss allerede til neste år!Ingen kommentarer: