tirsdag 27. november 2012

Varm lekselesing


Da vi kom tilbake til Lycée Alain Chartier etter høstferien, var endelig varmen på norskrommet mulige å skru på. Etter en litt kjølig oktober, både utenfor og inne, er nå vårt rom blitt et av de lunere på hele skolen. I det minste når det gjelder temperatur, og kanskje også når det gjelder mellommenneskelig kontakt. (Vi hiver også rundt oss med klisjeer, forresten).
Den 20. november var det min fødselsdag, og om noen lurer på om jentene her er flinke til å gjøre stas på et bursdagsbarn, så kan jeg svare at ja, det er de.

Kaka smakte meget godt, og så vidt jeg husker, var oppskriften omtrent slik:
– sukkerbrød kjøpt på Super-U
– fersken- eller ananasjus til å fukte sukkerbrødet
– tykt lag med nutella på det fuktede sukkerbrødet
– bananskiver
– krem (NB: denne bør ikke føres på kaka før rett før konsumasjon, da den bli veldig rennende etter noen minutter)


Kokkene var: Karoline, Hedda, Taran, Mathilde og Oda. Mina trente denne dagen.
Det er ikke slik lekselesingen på mandag, tirsdag og torsdag pleier å foregå, men denne tirsdagen var, som sagt, spesiell. Ballonger og kake i forgrunnen.

Fra skolestart og frem til nå har de norske førsteklassingene hatt flere fransktimer i uka med Liv Ingun og/eller meg, men nå som andre trimester er i gang (fra 23. november), er de enda mer integrert i den franske klassen sin. Nå er det ikke lenger noen av de litt mer avslappende timene hvor de har hatt en norsk lærer som kan forklare og oversette i vill-den-sky, nå er fransklæreren fransk. Dette kan jo være utfordrende, men læringskurven har vært så bratt for elevene de siste to månedene, at dette antakeligvis ikke skal være uoverkommelig.

Som et slags post scriptum, så kan det nevnes at festivalen Les Boréales foregår i Normandie for tiden. Selv om hjertet til denne festivalen befinner seg i Caen (i løpet av vinteren skal det blant annet være flere oppsetninger av Ibsen i denne byen), så kommer også noen artister til Bayeux. Thea Hjelmeland imponerte publikumet i byen vår med intensitet, melankoli og fransk da hun spilte for halvannen uke siden. Stedet hvor hun sang, er en kirke som er flott omgjort til konsertlokale.

Erlend