Norskseksjonen i Bayeux har vært i Strasbourg i 5 dager: En interessant by på svært mange måter: Vi startet oppholdet med en sightseeing til fots i sentrum av byen lørdag: Guiden var flink og vi fikk høre mye om byens historie og arkitektur samt litt om kulinariske tradisjoner.
Typiske speisaliteter fra området var Flammekueche,tarte flambée surkål, pølser, baeckoffe, (bakerns ovn) en slags lapskaus osv. Sikkelig sikringskost med andre ord: Søndag var turdag : Vi besøkte slottet Haut Koeningsbourg, og alle var også her enig om at guiden var spesielt flink til å formidle slottets historie på en innlevende og spennende måte. Et sikkelig eventyrslott som hadde vært i tysk og fransk eie om hverandre siden 1600-tallet. Etter slottsbesøk, gikk turen videre til en liten vinlandsby, Riquewihr langs "la route de vin". Tid til en liten smaksprøve fikk vi også !
Ingen kommentarer:
Legg inn en kommentar