torsdag 7. juni 2007

6.juni 2007

Den 6. juni er en merkedag i Normandie. Da feires D-dagen til minne om ilandstigningen av de allierte troppene.
Den norske ambassadøren, Bjørn Skogmo var i den forbindelse i Normandie, og han og utdanningsattaché Brynhild Sirevaag hadde også tid til å komme til Bayeux på besøk til norskseksjonen.
Jentene her satte stor pris på besøket!
I tillegg hadde vi besøk av utdanningsdirektør Gunnar Skaar, rådgiver Tor Audun Danielsen og seniorrådgiver Maiken Messel fra Vest-Agder Fylkeskommune.
Alle elevene fikk fortelle om hvorledes det oppleves å bo i Bayeux, og våre gjester var imponert over innsatsen til jentene som tilbringer tre år av sitt liv for å få en fransk eksamen fra videregående - eller lycée som det heter her.

Ambassadøren minnet jentene om at de var gode ambassadører for Norge, og at de sikkert også ville være gode ambassadører for Frankrike i Norge.

Jentene satte også pris på at så mange fra rektoratet i Caen møtte og viste sin interesse for norskseksjonen.

Jentene snakket med våre gjester i to timer, og så ble det tatt farvel med secondene som i skrivende stund sitter på hurtigtog til Paris, for så å reise hjem etter et år langt rikere på opplevelser enn da de kom ned i september. Seksjonsleder benytter anledningen til å takke dere for et godt år, og vet at hun kommer til å savne dere - ja, jeg savner dere allerede (17.06.07).
Herved ønskes dere god sommerferie!
Seksjonsleder benytter likeledes anledningen til å ønske premierene lykke til med skriftlig på tirsdag, og terminalene lykke til med en hel uke med eksamener fra mandag 11 til fredag 16. Det er helt utrolig at det har gått så fort og at dere er ferdig i Bayeux om mindre enn en måned.

Ingen kommentarer: