torsdag 26. april 2012

Korsika

Den første uken av vårferien var norskseksjonen på Korsika! Mandag 9. april klokken 05.45 var det oppmøte utenfor Alain Chartier. Derfra tok vi buss direkte til Charles de Gaulle-flyplassen før vi fortsatte med fly til Ajaccio.

Rundt klokken 15 var vi ferdig innsjekket på hotellet, og etter en liten time var alle klare for å se byen. Vi startet oppholdet på Korsika med byvandring, hvor vi blant annet så citadellet (gammelt forsvarsverk), katedralen der Napoleon Bonaparte ble døpt, den store Napoleonsstatuen og Quartier des étrangers (et av de kjente kvartalene i Ajaccio). På hver av disse postene holdt elevene foredrag om de ulike tingene vi så, og vi lærte mye nytt og spennende! De som ikke hadde foredrag denne dagen, hadde om andre tema senere i uken.
Elevene venter på bussen fra flyplassen
Sentrum i Ajaccio
Synne holder foredrag ved Citadellet

Napoleonstatuen
Utsikt over Ajaccio fra Napoleonstatuen

Katedralen hvor Napoleon ble døpt
Place Foch, Ajaccio sentrum
Tirsdag tok vi toget til Corte, en fjellandsby som blant annet huser Korsika sitt eneste universitet. Herfra gikk vi på fjelltur i Tavignano-dalen, hvor vi hadde nydelig utsikt over det korsikanske landskapet. 
Onsdag var satt av til båttur med innlagte stopp for bading og snorkling, men vi var uheldige med været og turen ble avlyst. Etter en rask konsultering med turkomiteen og resten av elevene, ble det bestemt at vi byttet onsdagen med fridagen som var planlagt å ha fredagen. Med andre ord kunne elevene bruke onsdagen til å oppdage Ajaccio på egen hånd, enten de ville besøke museum, biblioteket, være på stranden eller sitte på café. 
Mari, Maren, Sofie og Jeanette på stranda
Torsdag reiste vi til strendene sør-vest for Ajaccio og padlet i havkajakk. Til tross for sterk vind og store bølger falt overraskende nok ingen i vannet i løpet av padleturen, og alle kom helskinnet inn til land på den andre siden av neset vi padlet rundt. Da vi kom i land ble det tid til bading og litt avslapping på stranden, og selvsagt til å ta et gruppebilde:På ettermiddagen gikk turen til Les Iles Sanguinaires. Det vi trodde var en lett spasertur på ca. tre timer var mer som en fjelltur på ca tre timer, men det stoppet oss ikke! Utsikten da vi hadde komt oss opp den første bakken var definitivt verdt strevet. Stien gikk langs fjellsiden og vi hadde hele tiden utsikt mot havet og til tider mot de nydelige øyene som var målet. Siden turen viste seg å være litt tyngre enn først antatt og alle var slitne etter havkajakk på formiddagen bestemte vi oss for å ikke gå hele veien ut til øyene før vi reiste tilbake til Ajaccio, men det var likevel en nydelig tur!

Sentier des Crêtes, stien ut til Les Îles Sanguinaires
Les Îles Sanguinaires
Fredag prøvde vi oss igjen på båttur med snorkling, og denne gangen var heldigvis ikke vinden så sterk at aktiviteten ble avlyst. Vi måtte derimot dele oss i to grupper og gjøre det om til en halvdagsaktivitet. Så på formiddagen var halvparten i båt og snorklet, og så byttet vi på ettermiddagen. Den gruppen som ikke snorklet gjorde andre aktiviteter, som for eksempel å spille pétanque, fotball, bade på stranden eller spille kort på café.

På med våtdraktene

Gruppe 1: Victoria, Ingvild, Synne, Åslaug, Kjersti, Sofie og Silje
Gruppe 1 fornøyde etter snorkling!

Gruppe 2: Jeanette, Tyra, Liv Ingun, Maren B., Mari, Rannei, Maren H., Elisabeth og Kaja

På lørdag var planen å klatre og prøve juvvandring. Igjen var vi uheldige med været, og begge aktivitetene ble dessverre avlyst. Siden været ikke var bra benyttet vi anledningen til å gå på et museum som fortalte om Korsika sin historie, og etterpå tok vi buss et lite stykke ut av Ajaccio for å bowle. Det var selvsagt en nedtur å ikke få prøve alle de opprinnelige aktivitetene som vi hadde gledet oss til, men det ble en fin dag likevel. 

Utenfor bowlingen
Vi spilte på tre baner

Kjersti, Victoria, Kaja og Mari venter på sin tur

Elisabeth har teknikken inne!
Søndag var vår siste dag på Korsika, men før vi satte oss på flyet rakk vi å besøke La maison Bonaparte der Napoleon tilbrakte noe av sin barndom. 

Napoleon Bonaparte
Maison Bonaparte

Med dette var vårferien over. Selv om vi var noe uheldige med været i løpet av uken, var det alt i alt en fantastisk tur!

Ingen kommentarer: