torsdag 28. juni 2012

17. mai i Lyon

De tre norskseksjonene i Frankrike har tradisjon for å feire 17. mai sammen. Denne feiringa har tradisjonelt sett foregått i Rouen, men i år ble den lagt til Lyon, hvor den tredje av de norske seksjonene holder til. Neste år er det Bayeux-seksjonen sin tur til å arrangere 17. mai-feiring. På denne måten får vi ikke bare feiret nasjonaldagen sammen, men elevene får også i løpet av sine tre år på skole i Frankrike blitt kjent med byene hvor de to andre norskseksjonene holder til. Og det må vi kunne si at vi ble! 


Sightseeing i Lyon.
Vi fikk en skikkelig omvisning i Lyon, først med buss gjennom store deler av byen, før vi ble guidet gjennom "les traboules" i gamlebyen. Lyon er full av slike "traboules", eller snarveger, som gjør det mulig å gå fra en bygning til en annen, eller fra en gate til en annen, ved å benytte disse snarvegene som går gjennom bygningene. Om kvelden var det duket for den tradisjonelle terminalmiddagen. 


Avgangselevene og seksjonslederne fra de tre seksjonene, samt konsuler og Gunnar Skår, utdanningsdirektøren i FIVAI, var samlet til en høytidelig middag hvor elever fra alle de tre seksjonene holdt flotte taler. 
Avgangselevene i de tre seksjonene samlet til middag.
God stemning på terminalmiddag!Russ i Frankrike.
17. mai begynte, som seg hør og bør, tidlig om morgenen med 17. mai-tog i Parc de la Tête d'or. Etterpå ble det både taler, sang, leker for store og små, kaker, is og brus: alt som hører med på 17. mai! Feiringa ble avsluttet med lunsj på restaurant. Alle var enige om at det hadde vært en flott nasjonaldag og at feiringa hadde vært så norsk som den kunne bli i Frankrike!


Vi fikk til et skikkelig 17. mai-tog!


Ingen 17. mai uten synging av nasjonalsangen.
For anledningen både den norske og den franske.

Siden vi i Bayeux hadde fri også 18. mai valgte vi å være en dag lenger i Lyon. Fredag morgen  dro vi tilbake til gamlebyen for å gå på "Musée des miniatures et décors cinéma". Her hadde de masse filmeffekter og flotte miniatyrmodeller brukt i diverse filmer. Og så var det på tide å dra hjem til Bayeux

Takk til alle i Lyon-seksjonen for ei flott 17. maifeiring! 

Ingen kommentarer: