søndag 2. september 2012

Markering av D-dagen

Tradisjon tro var norskseksjonen også i år invitert til å delta på markeringen av D-dagen og de alliertes landgang i Normandie 6. juni 1944. 5. juni deltok noen av elevene på en minneseremoni i Villons les Buissons ved monumentet som er reist til minne om nordmennene som falt under frigjøringen av Normandie. I år ville arrangøren gjøre spesielt stas på Norge og i tillegg til bunadskledde norske jenter var Forsvarets musikkorps Vestlandet invitert for å kaste glans over arrangementet. De avrundet markeringen med en flott konsert.
Blide, bunadskledde jenter i regnet.
6. juni deltok hele seksjonen på minnearrangementene i Hermanville-sur-Mer. Elevene deltok med flott sang både under seremonien for skolebarn om morgenen og på konserten utenfor rådhuset om kvelden og høstet lovord fra både publikum, ordføreren, arrangørene og fra ambassadøren.
Flotte representanter for fedrelandet

Vi var også spesielt inviterte til å delta på den nasjonale minnesermonien som ble holdt ved stranden i Hermanville-sur-Mer på ettermiddagen. Og vi var så heldige å bli invitert på lunsj av ambassadøren sammen med FMKV og forsvarsattachéen.
Bunadskledde jenter danner velkomstkomiteen under den nasjonale seremonien

Norskseksjonen fikk hedersplassen i toget

Våren av Grieg utenfor rådhuset i Hermanville-sur-Mer

Det var mange som fikk høre de norske jentene synge i solskinnet

Det ble en lang og innholdsrik dag og de norske jentene representerte Norge på en flott måte og fikk med seg noen fine minner på veien hjem.

Ingen kommentarer: