søndag 28. september 2014

Første måned unnagjort!


Som overskrifta avslører har allerede 4 uker av årets skoleår blitt unnagjort. Med solskinn og stadig shortsvær koser vi oss i varmen selv om skolearbeid og andre utfordringer knyttet til det tar en god del av tida. Spesielt gjelder dette "secondene" som begynte på første året her nede i år. I tillegg til at det er mye skolearbeid, foregår det også på et språk man ennå har utfordringer med å forstå og man må også derfor legge ned en god innsats på den fronten.
Dette visste man selvfølgelig om før man reiste ned og vi kan skrive under på at jentene går løs på utfordringen med god innsats i tillegg til stål i ben og armer!

Her jobber secondene, Ane Laura (f.v.), Synnøve, Astrid, Rose, Sigrid og Eirin, iherdig med lekser på internatet.

Hver kveld er det jobbing med lekser på internatet hvor vi har et eget arbeidsrom til disposisjon. Assistenten ved seksjonen er tilstede tre kvelder i uka for å hjelpe til med utfordringer som oppstår. Alt er dog heldigvis ikke bare nytt og vanskelig. Etter secondenes første engelsktime med de franske klassekameratene ble det uttrykt en viss begeistring over å ha følt en sterk mestringsfølelse i forhold til lærerens forventning til elevenes engelskferdigheter. Det er gode følelser en tar med seg videre..


Som nevnt i forrige innlegg har vi allerede hatt seksjonsmiddag og feiret en fødselsdag.
Seksjonsmiddagen ble, tradisjon tro, tacomiddag hos Liv Ingun. Alle 20 var tilstede, 18 elever, en leder og en assistent. Jentene fra alle klasser deltok, i mer eller mindre grad, i tilberedningen og pådekkingen og måltidet ble inntatt rundt et langbord i Liv Inguns hage.

Klare for Taco!!
Gode og mette ble det tid til litt skravling og erfaringsutveksling rundt bordet. Etterhvert reiste noen hjem til lekser og annet arbeid mens noen ble igjen og fortsatte skravlingen innendørs etterhvert som mørket senket seg.
En meget hyggelig kveld!


24. september var det tid for en liten bursdagsmarkering. Rose fylte 16 og som seg hør og bør ble dagen startet med kake på internatet. Dette sto hennes norske romvenninner for.
På seksjonmøte på skolen ble det naturlig nok også sunget sang til ære for bursdagsbarnet...

 
I tillegg klarte assistenten å overraske (tror jeg) bursdagsbarnet med fruktsalat på internatet. Da ikke grønnsakene i kantina alltid er perfekt kokt ble frukt med litt tyggemotstand tatt godt i mot blant jentene. Ballongene og krona ble dessverre glemt i farta, men det kommer flere bursdager!

Jubilanten, for anledningen i pyjamas, driver med ablegøyer.

Jentene på internatet i go'humør. Som vanlig..


Som man ser skjer det litt av hvert i tillegg til skolen her nede i Bayeux. Nå om dagen er også en gruppe fra Voss videregående på besøk her. De bor hos familier til franske elever som har norsk som 3. fremmedspråk. Til vinteren skal så de franske elevene på tur til Voss og være der noen dager.
Mandag reiser gruppa fra Voss og secondene "våre" på tur til Mont St. Michel, helt sørvest i Basse-Normandie som er regionen vi bor i. Det blir en tur det blir artig å være med på!

Ingen kommentarer: