torsdag 26. mars 2015

Vår

Okei da, bloggen er litt sånn halvdød. Men her kommer hvertfall et lite innlegg til...

Først av alt:

Søknadsfrist til å søke på videregående i Frankrike går ut 1. april.
Om du lurer på om du skal søke, eller er i tvil så vil vi anbefale deg sterkt å søke. Du kan alltids si nei om du blir tilbudt plass. Det vil være verre å angre på at du ikke søkte... Se her for mer informasjon. Du kan også kontakte oss på facebook om du har spørsmål.Vi er da kommet til slutten av mars. Uka med Bac blanc er gjennomført for terminalene. Det vil si den uka der de har prøveeksamener i alle fag, noe som igjen betyr 7 prøveeksamener på 5 dager. En flott mulighet til å vise at man er i rute til de virkelige eksamene kommer i juni.
Om det motsatte skulle være tilfelle får man en liten wake-up call og indirekte beskjed om å gi litt mer gass hva gjelder studier fremover.

------


Vi har hatt pizza- og filmkveld.
Som vanlig var vi hos Liv Ingun. Der benket vi oss i stua og ventet på pizzaen som kom på døra. Luksus. Vi så Cast Away. En halvgammel storfilm med Tom Hanks. Både pizza og film falt i smak og som vanlig var det en trivelig kveld hos seksjonslederen i gode venners lag.

Litt av gjengen som så på film. Bloggeren måtte dra tidlig så fikk dessverre ikke tatt bilde av pizzaspising.. (sorry, blir neste gang!)

-----

Lørdag 7. mars var det åpen dag på skolen. Det vil si at alle som vil, primært gjelder det naturlig nok elever (og foreldre) som skal begynne på videregående til høsten. Det er obligatorisk for alle lærere å stille opp og hvert fag har sitt rom der de fremmøtte får informasjon og kan stille spørsmål om de forskjellige fagene. Vi i norskseksjonen stilte selvølgelig mannsterke, eller skal vi si jentsterke, opp for å gi et lite innblikk i norsk som fag, som språk og som land. Vi snakket med mange som kunne tenke seg å vite mer om mulighetene. De fleste virket ganske målrettet og vi var smått overrasket, og imponert, over 13-14 åringer som allerede hadde bestemte ønsker for hva de skulle begynne å studere etter tida på videregående. Det er tydelig at skole er viktig og blir høyt prioritert i Frankrike.

Takk til Ingrid, Frida og Ragnhild som stilte velvillig opp og hadde funnet frem bunaden for anledningen. Slik bidrar til å vise norskseksjonen fra sin beste side. Om det resulterer i økt rekruttering av elever som vil lære norsk fra høsten av får vi først se i september. Bra jobba!

-----
 
Tirsdag 17. mars var det Assemblée générale, generalsamling, for organisasjonen L'association Bayeux - Norvège. Denne gruppa har virkelig lagt sin elsk på vårt fedreland og har god kjennskap til landet vårt, og i særdeleshet Voss, som er vennskapsby med Bayeux. Hvert år deler organisasjonen ut stipend på opptil 400 euro til utvalgte elever i videregående skole i Bayeux som drar til Norge for å oppdage og "forske" litt på et tema relatert til Norge. Betingelsen for å få stipendet er at de holder en presentasjon om sitt tema for organisasjonen i ettertid. På skolen vår går det flere elever som har benyttet seg av denne gode sjansen til å oppdage litt av Norge.

På denne generalforsamlingen deltok også to av våre jenter. Mathilde og Synnøve er to av våre nord-norske alibi. Mathilde som går siste året holdt et foredrag om samisk kultur og levemåte. Hun fortalte også litt generelt om den nordligste delen av Norge og viste mange fine bilder. Det virket som de fremmøtte satte pris på å se og høre det Mathilde hadde å si. Siden Synnøve går første året regner vi med at hun en dag sikkert blir spurt om å gjøre det samme. Forøvrig skal de har skryt for å stille opp i kofte.. Bra jobba!
Her er et par bilder fra anledningen!-----

Solformørkelsen 19. mars 2015.
Denne fredagen skulle et av de bedre stedene å oppholde seg i fastlandseuropa være Basse-Normandie. Grunnen til det var den forholdsvis fullkomne solformørkelsen som skulle finne sted og nå sitt klimaks kl. 10.26 denne dagen.
Basse-Normandie vil si her. Bayeux. Vår region. For en flaks for oss!
Det sies at man ikke vil se liknende solformørkelse på 60 år.  Fantastisk!

Rektor sendte strengt brev til alle lærere noen dager før om at det var forbudt for elever å se på fenomenet uten beskyttelse og at dette for en hver pris måtte unngås.
Friminutt ble flyttet for å unngå at elevene skulle få langvarige skader på øynene som resultat av overivrige blikk mot himmelen.

Vel, om du ikke fikk med deg noe særlig av solformørkelsen kan vi trøste deg med at det gjorde ingen i Basse-Normandie heller.
Vi får heller glede oss til fenomenet når det gjentar seg om 60 år!


Kl. 10.26 fredag 19. mars. Solformørkelsen når sitt klimaks over Basse-Normandie!

Peace out..

J

Ingen kommentarer: