mandag 13. oktober 2014

Lunsj med vertsfamiliene


Lunsj med La section norvégienne

Forrige søndag inviterte La section norvégienne alle vertsfamiliene til lunsj. Siden det var helg kom alle secondene til Arromanches i følge med vertsfamiliene sine.
Vi gikk en runde langs havet på ca. 2 timer inkludert et par stopp før vi spiste lunsj på La petite assiette i byen. Til å spise fikk vi kamskjell og annet fra havet, noe som smakte meget godt.

I alt var vi 32 stykker på tur

Secondene med sine "søsken"
Jentene våre!

Arromanches ligger fint til inne i en bukt ca. 15 km fra Bayeux.
Som mange steder her i Normandie ser man rester fra krigen også i Arromanches. Her ligger det som er igjen av en kunsitg brygge som de allierte laget.
Retning Cherbourg fra Arromanches.
Etter lunsjen og et par fine ord fra selveste rektoren, Le Proviseur, ved Lycée Alain Chartier som også tok turen, dro vi til hvert vårt.
Jeg tror alle var enige i at det hadde vært en veldig flott tur!
Som man ser var vi meget heldige med været. Dagen før var det regn og sterk og kald vind og på mandag var det heller ikke særlig varmt. Søndag derimot var perfekt. Det ser derimot ut, i skrivende stund, at høsten har ankommet. Det er gråvær, pjuskregn og ikke alt for varmt. Ullsokkene er på tur opp fra kommoden..


Siste uke før Les vacances de Toussaints

Denne uka er den siste på skolen før høstferien, men seksjonen har ikke gått i feriemodus ennå. Onsdag skal hele seksjonen til Rouen for å se på en opera, Olavsoratoriet, som er satt opp i forbindelse med Olav den Helliges dåp i Rouen for 1000 år siden. Den spilles i Notre Dame og det blir nok en flott opplevelse og en fin avveksling fra de andre onsdagene her i Bayeux. Jentene har allerede meldt om at det blir korøving i bussen!

I høstferien drar secondene med Liv Ingun til Paris. Der skal de oppleve en verdensmetropol på nært hold en ukes tid før de blir hos vertsfamiliene sine den andre uka. Jentene i première og terminal gjør stort sett som de vil disse to ukene, noen drar hjem eller andre steder, mens andre blir i Bayeux..

Ingen kommentarer: