fredag 17. oktober 2014

Nå er det høstferie!Da er det allerede gått 7 uker av skoleåret 14/15. Høstferien er her og jentene ser frem til 2 uker fri. Når vi sees igjen skriver vi faktisk november..

Onsdag denne uka var hele seksjonen i Rouen hvor vi var inviterte til å se operaen "Olavsoratoriet" som ble fremført i den store katedralen midt i byen. Operaen er et fransk-norsk samarbeid hvor medvirkende var blant annet Rouen-operaens orkester, Rouen-katedralens kammerkor, Stavanger oratoriekor og flere franske og norske sangere. Operaens dirigent var norske Ole Karsten Sundlisæter. Stykket handlet om historien om, og dåpen til, Olav den Hellige som visstnok skal ha funnet sted i Rouen for 1000 år siden.
Stororkester og vokalfremføring av høy klasse på både fransk og norsk bidro til en super kveld. Ekstra heldige var noen av oss som fikk sitte på de fremste rekkene.

Siden skolen slutter til lunsj onsdag var vi klare i finstasen og dro fra Bayeux ca. kl. 13. Vi fikk dermed noen timer i Rouen (det er ca. 2 timer med buss til Rouen) før konserten. Denne tiden brukte vi til å se oss litt rundt i denne vakre byen og å treffe noen bekjente fra norskseksjonen ved skolen i Rouen før vi samlet oss til fellesmiddag på seksjonens regning. Vi koste oss storveis.
Her følger noen bilder fra den flotte byen ved Seinen!


For secondene, de nyeste elevene i seksjonen, er det nå kun få uker igjen med skole før de skal inn i sin klasse i alle timer. Det betyr at egen franskundervisning avsluttes og at de begynner med fransk sammen med sine franske medelever. Det blir en omstilling, men angående språket har alle jentene tatt store steg i riktig retning og vi kan nå legge opp til aktiviteter der vi snakker fransk i store deler av timene. Dette viser at jentene nå begynner å beherske det, selv om det gjenstår å lære mye av dette kompliserte språket. Vi er absolutt ikke bekymret for språkferdighetene!


Jentene i second skal nå forøvrig til Paris med seksjonsleder Liv Ingun i første del av høstferien. Vi kan melde om at de gleder seg!Norskeseksjonen i Bayeux ønsker alle elever en god og velfortjent høstferie. Vi sees om to uker.

Til våre følgere sier vi: Bon week-end et à tôt à  l'heure!Ingen kommentarer: